Weerstation Mechelen


Buitenlands nieuws

 


Schade door orkaan Patricia in VS groot
Geplaatst door Koen De Vuyst op 25/10/15 21:37
Artikelnr. 1469

Orkaan Patricia blijkt uiteindelijk voor miljarden aan schade te hebben aangericht in de VS. Vooral de infrastructuur in de staat Texas had zwaar te lijden onder de storm.

 

 

Patricia veroorzaakte zaterdag hevige regenval in Houston, met onder meer ondergelopen wegen tot gevolg. Ten noorden van de stad Corsicana ontspoorde een goederentrein.

De storm die vrijdag recordkracht naderde dreigde in eerste instantie vooral in Mexico chaos aan te richten, het eerste land dat Patricia aandeed. Maar daar viel de schade juist mee. 'Mexico heeft ongelofelijk veel geluk gehad', aldus een woordvoerder van de Amerikaanse overheidsorganisatie die zich bezighoudt met schade na overstromingen.

Het was volgens hem 'opvallend' dat het centrum van de storm met enkele tientallen kilometers de Mexicaanse toeristenoorden Puerto Vallarta en Manzanillo heeft gemist. "De gevolgen waren anders rampzalig geweest voor beide steden."

bron: hln.be

 Drie doden bij stormweer in Frankrijk
Geplaatst door Koen De Vuyst op 24/08/15 17:55
Artikelnr. 1465

In Frankrijk heeft een zwaar onweer het leven gekost aan drie mensen. In de buurt van de stad Montpellier, in het zuiden van het land, is in één uur tijd evenveel regen gevallen als normaal in twee maanden. Ook het treinverkeer ondervindt grote hinder.

bron: hln.be'Zwaarste zomerstorm ooit' in Nederland: schade van minstens 13 miljoen
Geplaatst door Koen De Vuyst op 27/07/15 17:11
Artikelnr. 1463

De zomerstorm die zaterdag over Nederland raasde, heeft een schade van zeker 13 miljoen euro veroorzaakt. Dat maakte het Verbond van Verzekeraars bekend op basis van eerste schattingen.

et zijn vooral voertuigen van particulieren en bedrijven die beschadigd raakten. Ook gaat het om schade aan inboedel en opstalschade. Ook vakantiegangers in de kustregio's kregen het flink voor hun kiezen, zegt het verbond. Schade aan landbouw- en overheidseigendommen zit niet in deze eerste raming. Ook is nog niet bekend hoeveel schade is ontstaan doordat evenementen zijn afgelast.

bron: hln.beMeer dan 700 doden in Frankrijk door hittegolf
Geplaatst door Koen De Vuyst op 16/07/15 15:33
Artikelnr. 1461

De hittegolf van afgelopen maand heeft aan 700 mensen het leven gekost in Frankrijk. Het sterftecijfer lag 7 procent hoger dan normaal in die periode. Dat heeft het Franse ministerie van Volksgezondheid vandaag bekendgemaakt.

De hittegolf duurde van 29 juni tot 5 juli. De temperaturen flirtten bijwijlen met de 40 graden.

In de hete zomer van 2003 vielen in Frankrijk 15.000 doden. Dat was 55 procent meer dan normaal. Sindsdien heeft de Franse regering bepaalde maatregelen getroffen, zoals sensibiliseringscampagnes.

bron: hln.beChina evacueert meer dan 800.000 mensen wegens komst van tyfoon Chan-hom
Geplaatst door Koen De Vuyst op 11/07/15 11:30
Artikelnr. 1459

Wegens de komst van de krachtige tyfoon Chan-hom zijn in het oosten van China uit voorzorg zowat 865.000 mensen geëvacueerd. Dat meldt het officiële Chinese nieuwsagentschap Xinhua.

Verder zijn ook bijna 30.000 vissersboten weer naar de haven geroepen, nadat de kust overspoeld werd door golven die tot tien meter hoog waren.

Deze ochtend (lokale tijd) bevindt de tyfoon zich nog 235 kilometer ten zuidwesten van de Chinese provincie Zhejiang, ten zuiden van Shanghai. Verwacht wordt dat de tyfoon, die windsnelheden tot 210 kilometer per uur veroorzaakt, in de loop van de dag zal aankomen in die provincie.

Volgens de Chinese meteorologische dienst gaat het voor Zhejiang om de zwaarste tyfoon sinds 1949.

Chan-hom had eerder deze week op de Filipijnen al aan vijf mensen het leven gekost. Gisteren vielen er door de tropische storm nog twintig gewonden in Japan en vier in Taiwan.

bron: hln.be


Ouder nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Koen De Vuyst